Constantin Cotimanis

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Bebe Cotimanis)
Constantin Cotimanis
Date personale
Născut (69 de ani)[1] Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieactor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Roluri importanteCiumău, în filmul „Între chin și amin”, regizat de Toma Enache

Constantin „Bebe” Cotimanis (n. , București, România) este un actor român. A jucat în filme precum Paranoia 1.0 (2004), Asfalt Tango (1996) sau Epicenter (2000).[2] De asemenea, a interpretat rolul lui „Grigore Varlam”, un interlop foarte bogat, din serialul Lacrimi de iubire (2005-2006). A mai jucat un rol foarte important în serialul "Vlad", anume Cezar Cristoloveanu, un interlop periculos, care l-a ajutat pe Vlad (Adrian Nartea) să iasă din închisoare, fiind condamnat pe nedrept de crimă. Nu în ultimul rând, a fost unul din jurații emisiunii Românii au talent, în anul 2015.

În toamna anului 2020, din motive economice, părăsește echipa postului PRO TV, a cărei voce-emblemă a fost timp de mai bine de 25 de ani. Din 5 octombrie 2020, Cotimanis a devenit, oficial, vocea postului Prima TV.

În anul 2019, a jucat în filmul „Între chin și amin”, regizat de Toma Enache, primul film artistic având ca subiect Experimentul Pitești. Pentru rolul Ciumău, interpretat în acest film, a obținut premiul pentru cel mai bun actor secundar într-un film străin la North Europe International Film Festival, organizat la Londra în 2020.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Constantin Cotimanis 
  2. ^ Constantin Cotimanis - IMDb
  3. ^ „Coborâm la prima (2018): Full Cast & Crew”, IMDb, , accesat în