Bălteni, Buzău

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bălteni
—  sat  —
Bălteni se află în România
Bălteni
Bălteni
Bălteni (România)
Localizarea satului pe harta României
Bălteni se află în Județul Buzău
Bălteni
Bălteni
Bălteni (Județul Buzău)
Localizarea satului pe harta județului Buzău
Coordonate: 45°0′32″N 27°8′54″E ({{PAGENAME}}) / 45.00889°N 27.14833°E

Țară România
Județ Buzău
ComunăC.A. Rosetti


Altitudine47 m.d.m.

Populație (2021)
 - Total382 locuitori

Fus orarUTC+2
Cod poștal127121

Prezență online

Bălteni este un sat în comuna C.A. Rosetti din județul Buzău, Muntenia, România. Se află în partea de sud-est a județului din zona de câmpie.

Principalele ocupatii ale locuitorilor acestui sat sunt agricultura in ciuda solului neprielnic caracteristic acestei zone si cresterea animalelor. Cele mai frecvente plantatii ale satenilor sunt: porumbul, graul, lucerna, floarea-soarelui si meiul. Nici viticultura nu e mai putin dezvoltata, majoritatea localnicilor avand podgorii in zona de camp. Din pacate solul nu este prielnic unor soiuri mai pretentioase de vita de vie. Din pacate, medie de varsta a locuitorilor acestui sat este una destul de ridicata, rata mortalitatii este mai mare decat cea a natalitatii, iar numarul acestora scade dramatic. Majoritatea tinerilor aleg sa migreze catre mediul urban, preponderent in orasul cel mai aproapiat, Buzău.

Este recunoscuta arheologic pentru: 1. Situl arheologic de la Bălteni. la marginea de S a satului, Epoca bronzului, Latène / sec. III - IV 2. Așezarea de epoca migrațiilor de la Bălteni. 1. la 2 km V de sat, 2. în marginea de S a satului, 3. la SE de sat lângă iaz, pe movila Bălteni Epoca migrațiilor / sec. III - IV

[necesită citare]