AJ Lee

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Aj Lee)
AJ Lee
Date personale
Nume la naștereApril Jeanette Mendez
PoreclăAJ Lee, AJ, Miss April, Crazy Chick, Geek Goddess, Black Widow Modificați la Wikidata
Născută (37 de ani)
Union City, New Jersey, SUA
Căsătorită cuCM Punk (c. Eroare: timp incorect)
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiewrestler profesionist[*]
actriță
scriitoare Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Nume în ringAJ[1]
AJ Lee
April Lee
Miss April
Înălțime oficială1,57 m[2]
Greutate oficială52 kg[3]
Antrenat deJay Lethal
Debut29 septembrie 2007
Semnătură
Prezență online

April Jeanette "AJ" Brooks[4][5] (născută Mendez; n. 19 martie 1987) este o luptătoare de wrestling americană retrasă, cunoscută pentru activitatea ei din WWE sub numele de ring AJ Lee.

Născută și crescută în New Jersey, Mendez a debutat în wrestling-ul profesionist într-o promoție independentă, în anul 2007, sub numele de ring Miss April. Ea a semnat un contract cu WWE în 2009 și a petrecut doi ani în cadrul filialei sale de dezvoltare, Florida Championship Wrestling. A participat la cel de-al treilea sezon NXT, în 2010, plasându-se a treia în competiție, iar mai apoi a fost promovată la roster-ul principal. În 2012, s-a făcut remarcată datorită storyline-urilor sale în care era portretizată ca fiind "instabilă" din punct de vedere psihic. Câteva dintre aceste scenarii includ relațiile sale sentimentale și titlul de Manager General al Raw. Ulterior, ea a câștigat titlul de Divas Championship de trei ori, cu un record total de 406 zile. Totodată, a câștigat titlul Slammy Award pentru Diva of the Year în 2012 și 2014, fiind votată Woman of the Year de către cititorii Pro Wrestling Illustrated în perioada 2012 - 2014. Și-a încheiat cariera în wrestling în anul 2015.

De când a renunțat la cariera sa în wrestling, Mendez și-a focusat atenția asupra scrisului. În 2017, a publicat un jurnal de memorii, Crazy Is My Superpower Arhivat în , la Wayback Machine., care a devenit un New York Times Best Seller. Aj Lee va rămâne mereu în inimile fanilor.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „AJ Lee bio”. WrestlingData. Accesat în . 
  2. ^ a b „AJ Lee bio”. WWE. Accesat în . 
  3. ^ Wortman, James (). „The spider's bite: AJ Lee on her excruciating 'Black Widow' submission move”. WWE. Accesat în . 
  4. ^ „This is the Official Website of AJ Brooks aka WWE AJ Lee”. Accesat în . 
  5. ^ „Mon. Update: Fedor signs to face gold medalist; Legendary arena may not have more wrestling,lawsuit”. Wrestling Observer Newsletter. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Aj Lee