Affenpinscher

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Câine Affenpinscher de culoare neagră

Affenpinscher este o rasă de câini din familia terierilor, de origine germană, datând din secolul XVIII-lea, numele provenind din cuvântul german Affe însemnând maimuță.

Reguli de hrănire[modificare | modificare sursă]

Affenii nu au un regim special de hrănire. În general au un apetit mare, deși ocazional devin pretențioși. Au o tendință de a mânca în exces, și se îngrașă ușor dacă nu este supravegheat consumul de mâncare.

Durata de viață[modificare | modificare sursă]

Affenpinscherii trăiesc în mod normal până la 12 - 15 ani.

Descrieri fizice generale[modificare | modificare sursă]

Câinii din această rasă sunt mici, gen terrieri, cu sprâncene stufoase și cu o expresie de maimuță poznașă. Blana este aspră și inegală ca lungime de-a lungul corpului ajutând oarecum la expresia lor comică. Au mișcarea vioaie, trufașă.

Înălțimea și greutatea[modificare | modificare sursă]

Femela sau masculul măsoară între 24-28 cm, și cântărește între 3-4 kg.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Rasa Affenpinscher este una din cele mai vechi rase, cunoscute din secolul XVII și astfel de câini apar și la picturi din secolul XV și secolul XVI. Aceștia au fost primii câini cu “față de maimuță” și sunt strămosii celorlalte 2 rase, Grifonul belgian și Grifonul de Bruxelles, care au de asemenea față de maimuță. Se crede că rasa Affenpinscher a existat în două mărimi, cea mică supravețuiește astăzi, cea mare a dispărut.

Legături externe[modificare | modificare sursă]