Academia de Arte Frumoase din Düsseldorf

51°13′50″N 6°46′25″E (Academia de Arte Frumoase din Düsseldorf) / 51.23056°N 6.77361°E
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Kunstakademie Düsseldorf

Academia de Arte Frumose din Düsseldorf, Germania, este o școală superioară germană numită în germană Kunstakademie Düsseldorf. Artiști notabili care au studiat la această academie au fost printre alții: Joseph Beuys, Gerhard Richter, Sigmar Polke, fotografii Thomas Ruff, Thomas Demand, Thomas Struth, Andreas Gursky, Candida Höfer. Deasupra scării de intrare principale sunt gravate cuvintele: Für unsere Studenten nur das Beste („Pentru studenții noștri doar ce-i mai bun”).

Istoria timpurie[modificare | modificare sursă]

Școala a fost înființată de către Lambert Krahe în anul 1762 ca o școală de desen. În anul 1773 a fost denumită Kurfürstlich-Pfälzische Academie der Maler, Bildhauer- und Baukunst. În timpul războaielor napoleoniene, colecția de artă a fost moștenită de familia nobiliară Wittelsbach și s-a mutat la München, determinând guvernul prusac, care după Napoleon a anexat regiunea Düsseldorf, să o transforme în Academia Regală de Arte din Düsseldorf (1819).

În anii 1850, Kunstakademie Düsseldorf a căpătat un renume internațional, mulți studenți provenind din Scandinavia, Rusia și Statele Unite.

Directorii academiei[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Academia de Arte Frumoase din Düsseldorf