Academia Literară Digitală Ungară

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Academia Literară Digitală Ungară (în maghiară Digitális Irodalmi Akadémia - DIA) a luat ființă la 2 iunie 1998 pentru a face cunoscute și disponibile oriunde în lume textele literare deosebit de valoroase ale scriitorilor și poeților maghiari.

Scriitorii laureați ai Premiului Kossuth aleg în fiecare an câte un nou scriitor care să fie prezent pe Biblioteca virtuală a Academiei Literare Digitale Ungare. Acest scriitor încheie un contract cu Academia Literară Digitală Ungară, pe baza căruia pune la dispoziția Academiei toate operele sale publicate până la o dată stabilită în contract. Academia Literară Digitală are dreptul să publice operele lor pe pagina de internet, în schimb scriitorii primind lunar o sumă care este de aproximativ patru ori salariul minim pe economie valabil la momentul plății.

Biblioteca virtuală are peste 1.300 volume. Biblioteca virtuală a Academiei Literare Digitale Ungare s-a înființat cu 39 de membri, iar incluzând autorii deja decedați, are în total 69 de membri.

Din 2008 autorii pot fi aleși și postum. Conform statutului, numărul membrilor în viață nu poate să scadă sub 30 de persoane și nu poate să crească peste 40 de persoane.

Lista autorilor[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]