20.000 de leghe sub mări (film din 1985)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
20.000 de leghe sub mări
20,000 Leagues Under the Sea
Rating
Titlu original20,000 Leagues Under the Sea
Genfilm științifico-fantastic
film bazat pe un roman[*]  Modificați la Wikidata
ScenaristStephen MacLean
Pe baza unui roman de:
Jules Verne
Bazat peDouăzeci de mii de leghe sub mări  Modificați la Wikidata
ProducătorTim Brooke-Hunt
StudioBurbank Animation Studios[*][[Burbank Animation Studios |​]]  Modificați la Wikidata
DistribuitorNuTech Digital
MontajPeter Jennings, Caroline Neave
MuzicaJohn Stuart
DistribuțieTom Burlinson
Premiera1985 (Australia)
Durata50 de minute
ȚaraAustralia
Limba originalăEngleză
Prezență online

20.000 de leghe sub mări este un film de animație australian din 1985, făcut-pentru-TV de Burbank Films Australia. Filmul este bazat pe romanul lui Jules Verne Douăzeci de mii de leghe sub mări, publicat pentru prima dată în 1870, și a fost adaptat de către Stephen MacLean. Acesta a fost produs de Tim Brooke-Hunt și a prezentat muzică originală de John Stuart. Copyrightul acestui film este acum deținut de Pulse Distribution și Divertisment[1] și administrat de către societatea de administrare a drepturilor digitale NUTECH digital.[2]

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

În anul 1866 , un misterios mare - monstru este de vânătoare adâncimi de oceanului e și în creștere doar pentru a ataca si distruge navele nevinovate, la un cost de multe vieți. Experții din întreaga lume încearcă să descopere identitatea monstrului și, eventual, să-l distrugă înainte de a aduce mai multe vieți pierdute. Marine expert Profesorul Pierre Aronnax , lui Conseil companion credincios și harpon ist Ned Land , stabilit la bordul Abraham Lincoln de la Long Island în căutare a spus monstru. Atacurile monstru , și cei trei tovarăși sunt aruncate peste bord și echipajul navei declară le-a pierdut. Viețile lor sunt salvate ca acestea sunt deținute de mai sus cu apă de monstru , pe care le descoperă a fi un modern submarin, numit Nautilus. În interior, se întâlnesc căpitanul submarinului , căpitanul Nemo , și echipajul său credincios .

Pentru a păstra în condiții de siguranță secretă , căpitanul Nemo păstrează trei bărbați la bordul navei sale . La bordul Nautilus ,profesor , Ned și Conseil de călătorie de-a lungul adâncurile oceanului , o călătorieprofesor și Conseil găsi fascinant , dar Ned își găsește curând captivitate nesuportat și dezvoltă o ură față de căpitan și o dorință de libertate . Profesor învață de ură căpitanului Nemo față de omenire , pentru că și-a pierdut soția , copiii și familia pentru a le , și acum căutat răzbunare , de a distruge cât mai multe nave ca a întâlnit . Pe de altă parte , căpitanul Nemo are un mare respect față de oamenii săi , precum și oceanele lumii și creaturile lor . Când se pierd vieți la bordul submarinului său , el ia trupurile lor pentru înmormântare în continentul pierdut al Atlantis pentru a se odihni pentru totdeauna sub apă . Spionaj în interiorul camerei privat căpitanului ,profesor , Conseil și planul de Ned descoperi lui Nemo de a călători în mările din Norvegia , unde va avea răzbunare final de a distruge nava responsabil pentru pierderea celor dragi lui .

Cele trei tovarăși încearcă fără succes să aducă Nemo la rațiune , dar a determinat , chiar cu riscul vieții sale . Dorind nu a participat la calamitate , cei trei oameni să ia o șansă de a scăpa într -o barca , și care doresc să avertizezesă - fie - victime navei , sunt aruncate la mal de valurile oceanului . Găsirea odihnă și adăpost pe o unhabited insula , profesorul este fericit de a fi păstrat său Jurnalul în condiții de siguranță , astfel încât el poate spune lumea de aventurile lor. Nimeni nu învață despre soarta lui Nautilus și căpitanul Nemo , care ar fi pierit sau să fie încă în viață caută răzbunare asupra omenirii .

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ US Copyright Office Documentul de lucru nr V3285P205 1996-09-25
  2. ^ BTECH articol pe NUTECH și acordul de distribuție Pulse.

Legături externe[modificare | modificare sursă]