ÍF Fuglafjørður

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
ÍF Fuglafjørður
Informații generale
Nume completÍF Fuglafjørður
Data fondării25 martie 1946
Culori 
StadionFløtugerði
Fuglafjørður, Insulele Feroe
(3.000 de locuri)
CampionatPrima Ligă Formuladeildin
PreședinteInsulele Feroe Ólavur Larsen
AntrenorInsulele Feroe Jón Simonsen
Prezență online
site web oficial
Echipament
Acasă
Deplasare
Sezon actual
Pentru sezonul în curs vedeți:
1.deild

ÍF Fuglafjørður este un club de fotbal ale Insulelor Feroe, din Fuglafjørður. Acestea joacă pe stadionul Fløtugerði. În Insulele Feroe, echipa este doar numește IF.

Istorie[modificare | modificare sursă]

2006, 2007, 2008[modificare | modificare sursă]

La finalul sezonului 2006, clubul a fost retrogradat din liga de top, Formuladeildin. În octombrie 2007, clubul a fost din nou promovat in Formuladeildin. Echipa a avut unele dificultăți în acest sezon, nu prin adaptarea la Formuladeildin, ci pentru că antrenorul, Jon Simonsen, a trebuit să renunțe la locul de muncă în timpul sezonului. Apoi, un angajat vechi, legenda și campion al echipei de 1979, Abraham Løkin Hansen, a fost pus in functie pentru a avea grijă de echipă până un nou antrenor va fi angajat. Târziu, în luna aprilie, al treilea antrenor in acest sezon a sosit. Deoarece antrenorul nou a fost o altă legendă veche din ani '70, David R. Jones a fost angajat. Chiar dacă echipa a avut trei antrenori in acest sezon si este noua promovata, au ajuns la un loc confortabil, pe locul sase dupa prima jumatate a sezonului. După două meciuri pierdute în a doua jumătate a sezonului 2008, a fost angajat antrenorul numărul 4. Noul antrenor a fost Albert Ellefsen și este fostul antrenor de la HB Tórshavn. Albert Ellefsen a castigat campionatul Insulelor Feroe de 2 ori cu HB Tórshavn și este, de asemenea, antrenorul echipei U19 și U21 naționalei cu Avraam Løkin Hansen.

2009[modificare | modificare sursă]

Jón Simonsen a fost chemat inapoi ca antrenor la prima echipă pentru a începe sezonul 2009, și Róin Roy a fost asistentul său, dar consiliul a decis să il introducă pe Avraam Løkin Hansen pentru al ajuta pe Jón Simonsen ca antrenor la prima echipă. IF a încercat să aducă jucători noi în timpul sezonului. IF ajuns ca numărul 7 din nou în 2009.

2010[modificare | modificare sursă]

La sfârșitul anului 2009 Avraam Løkin Hansen a fost anunțat ca antrenor nou la prima echipa pentru sezonul 2010 și IF a decis să-l angajeze pe Torkil Hansen ca asistentul lui. IF l-a vandut pe portarul ungur András Gángó la INS si nu le-a exstins contractele jucatorilor Balázs Sinkó si Bartal Eliasen, fundasul echipei nationale. IF a făcut o intelegere permanenta cu Øssur Dalbúð pentru noul tanar star Karl Løkin de la NSI in februarie. IF a semnat si cu portarul echipei nationale desemnat de 2 ori portarul anului 2008 si 2009 dar si pe fundasul Rúni E. Elttør de la HB Torshavn. La final IF a terminat pe pozitia a patra indeajuns pentru a asigur un loc la Euro League 2011/2012.

2011[modificare | modificare sursă]

La inceputul noii campanii golgheterul echipei Øssur Dalbúð paraseste echipa transferandu-se la echipa daneza de pe locul I Hvidovre BK, in schimb IF a făcut niste achizitii pentru jucatori foarte tineri: Margeir Toftegaard, Hallgrím G. Hansen, Pætur á Líknargøtu.

Titluri[modificare | modificare sursă]

Lotul curent[modificare | modificare sursă]

Nr. Poziție Jucător
1 Insulele Feroe P Jákup Mikkelsen
2 Insulele Feroe F Áki Petersen
3 Insulele Feroe F Jan Ó. Ellingsgaard
4 Serbia A Nenad Šarić
5 Insulele Feroe F Poul Ennigarð
6 Insulele Feroe M Karl Løkin
7 Serbia M Aleksandar Jovević
8 Insulele Feroe M Fritleif i Lambanum
9 Nigeria A Christian Muomaife
10 Insulele Feroe A Bogi Løkin
11 Insulele Feroe M Frank Poulsen
12 Insulele Feroe M Pætur á Líknargøtu
Nr. Poziție Jucător
13 Insulele Feroe F Uni R. Petersen
14 Insulele Feroe M Dánjal á Lakjuni
15 Insulele Feroe M Ari Ó. Ellingsgaard
16 Insulele Feroe P Hallgrím G. Hansen
17 Insulele Feroe F Høgni Zachariassen
18 Insulele Feroe M Sverri Ellingsgaard
19 Insulele Feroe M Bjarki Danielsen
20 Insulele Feroe A Bárður á Lakjuni
21 Insulele Feroe F Margeir Toftegaard
23 Insulele Feroe M Andy Olsen
76 Insulele Feroe F Bartal Eliasen

Jucători notabili[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]